Cafe Daniels
.Bevrijdingsdag 2024
Salverdaplein Wagenings Trots

13.15 - 14.30 Las Chicas Del Bario (Latin)
LAS CHICAS DEL BARRIO ('De meiden uit de buurt') is een Latin sextet.
Na meer dan 10 jaar samen spelen en 3 inspirerende muziekreizen naar Cuba, hebben Las Chicas del Barrio hun hart verloren aan de (moderne) variant van de Cubaanse salsa. En deze vibes zijn steeds meer in hun muziek te horen.

De warme, jazzy klanken van de zangeressen, begeleid door piano, bas, saxofoon en percussie, nodigen uit om te dansen, terwijl de geoefende luisteraar zich zeker niet zal vervelen door de herkenbare tunes, afgewisseld met verrassende variaties en originele ‘efectos’.


15.00 - 16.00 Bandera Latina (Gipsy)
Bandera Latina werd in 1998 opgericht als een Gipsy Kings coverband, maar in de loop der jaren kwam er daar meer en meer andere invloeden bij: Jazz, Gipsy Swing, Italiaanse muziek, Latin en Pop. Het kruispunt waar wereldmuziek, pop en jazz elkaar ontmoeten, dat is het vertrekpunt van Bandera Latina. Virtuoos gitaarspel, gepassioneerde zang en een onverminderd speelplezier maken van ieder optreden een ware Fiesta.


16.30 - 17.30 Afterbeat Club (Ska)
Maak kennis met de Afterbeat Club: de gezelligste Ska coverband van Nederland. Stel je een muzikale reis voor waarin de opzwepende ska-ritmes, de iconische hoedjes en onmiskenbare Britse humor samenkomen. Tel daar een aantal decibel bij op en je kunt niet meer stil blijven staan.
The Afterbeat Club is niet zomaar een Ska tribute band, het is er een met veel een ervaring! Voel de energie opkomen terwijl de hits van onder andere Madness en The Specials gepeeld worden van “One Step Beyond” tot “Monkey Man”. 


18.00 - 19.00 Code Brood (Herman Brood Tribute)
Onder de naam Code Brood brengt Michel Peters, geflankeerd door zijn eigen Doreens Hilde en Judith, de grootste Rock’n’Roll Junkie uit de historie van de Nederlandse muziek, weer tot leven.
Daarbij ondersteund door 5 muzikanten uit de Skid Row van de Wageningse muziekscene, die zelf in hun late tienerjaren nog menigmaal op de brommer zijn geklommen om full Speed naar weer een concert van de legendarische Hot Shot Show Performer te gaan kijken. En omdat ze nog steeds geloven dat ze kunnen winnen, gaat Code Brood die onuitwisbare indrukken van toen op U – als publiek –over brengen.


19.30 - 21.00 Ferme Jongus (Nederpop)
8 dagen na Koningsdag staat deze Nederpopband opnieuw op ons podium op het Salverdaplein.
Waan je terug in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw met muziek van o.a. Doe Maar, Het Goede Doel en The Scene. Maar ook een covers van Andre Hazes en Ramses Shaffey zullen de revue passeren. Hoe dan ook een feest der herkenning en meezingen mag!21.30 - 22.30 Baboon Cycle (Rock)
Vorig jaar ging het optreden van deze vijfmans rockband uit Wageningen op het laatste moment niet door.
Nu zijn ze terug! Het is rauw, direct, swingend, met een moderne twist. Denk aan The Doors meets The Black Keys. Hun rocksound rust op een stevige bas en drum groove, frivole orgel melodieën en zoet scheurende gitaarriffs met daarop een zangstem die aan Jim Morrison doet denken.23.00 - 0.00 With or Without U2 (U2 Tribute)

De afsluiter van het bevrijdingsfestival op het Salverdaplein is dit jaar With or Without U2
U2 is een band met een solide repertoire dat een lange tijdsperiode overspant: vanaf eind jaren ’70 in de vorige eeuw, tot nu. Iedereen kan de hits meezingen. De populariteit en het repertoire van de band is zo groot dat het voor ons een grote uitdaging was om de setlist te beperken. We denken dat het is gelukt: we hebben een afwisselende show opgesteld met echte klassiekers en modernere uitvoeringen en hopen zo iedereen iets moois te bieden. We zetten een energieke, stevig rockende act neer, waarbij de mannen en vrouwen in de band uiteraard het stoere imago van U2 eer aan zullen doen.

Een klein foto verslagje van 2023.
Meer foto's en die van andere podia in Wageningen zijn hier te vinden.


Wagenings Trots 2023
Bevrijdingsdag 5 Mei op het Salverdaplein

13.00 - 14.00 Vrienden Van Straks*
14.30 - 15.30 Ramshackle Women of Rock Tribute
16.00 - 17.00 Bandera Latina
17.30 - 18.30 Chic Le Freamle a Tribute To Chic
19.00 - 19.30 Sjorsa
20.00 - 21.00 Mad Lee*
21.30 - 22.30 Box Of Kings
23.00 - 23.55 Hey Joe Cocker!* Wegens stemproblemen zijn de Band Die Niet Bestaat en Baboon Cycle vervangen door Vrienden van Straks en Mad Lee13.00 -14.00 
Vrienden van Straks

 Met de juiste vrienden sla je je overal doorheen…..zelfs het leven!
Deze poëtische en gevoelige mannen nemen je mee langs hun liefdes, vriendschappen en kroegen.
Akoestische gitaren, cajon, accordeon, zelfs de banjo komt voorbij. En dan ook nog meerstemmige zang. Daarbij stralen de mannen veel plezier uit!
"Rust, reinheid en regelmaat leerden ze van hun moeders. Van het leven zelf leerden ze weer hele andere dingen."
Joep van der Meer en Wim van Bruxvoort hanteren gitaar en bas, Fred Smaling speelt daarnaast ook op de accordeon. Slagwerker Theo Tollenaar slaat en schudt met alles wat geluid maakt. En zingen? Dat doen ze allemaal!


14.30 -15.30
Ramshackle Women of Rock Tribute
Ramshackle is een 5-koppige bluesrockband uit Wageningen. Vorig jaar imponeerden ze op ons podium al met een tribute aan Melissa Etheridge.
Dit jaren brengen ze een ode The Women in Rock naast hun ode aan Melissa ook muziek van o.a Anouk, Alanis Morrisette, Shocking Blue en  Blondie.16.00 -17.00 Bandera Latina

Bandera Latina werd in 1998 opgericht als een Gipsy Kings coverband, maar in de loop der jaren kwam er daar meer en meer andere invloeden bij: Jazz, Gipsy Swing, Italiaanse muziek, Latin en Pop.
Het kruispunt waar wereldmuziek, pop en jazz elkaar ontmoeten, dat is het vertrekpunt van Bandera Latina. Virtuoos gitaarspel, gepassioneerde zang en een onverminderd speelplezier maken van ieder optreden een ware Fiesta17.30 - 18.30 Chic Le Freamle
Chic Le Freamle is een gelegenheidsformatie en tribute band die werd samengesteld voor Woetstok Wageningen onder het motto “YOWSAH YOWSAH YOWSAH”
Vorig jaar ging hun optreden op het Salversdaplein op het laatste moment niet door. Nu zijn ze terug!
De band zorgt voor een gezellig dansfeestje en brengt je terug naar de jaren 70 en 80. Herkent u straks alle nummers van Nile Rodgers en Chic?
19.00 -  19.30 Sjorsa
SJORSA maakt voornamelijk Nederlandstalige popmuziek in een combinatie van rap en zang. Hij omschrijft zijn muziek als catchy, dansbaar en herkenbaar. De 23-jarige Wageningse timmert al een paar jaar aan de weg en kijkt er naar uit om er een feestje van te maken op 5 mei.


20.00 -21.00 Baboon Cycle
Vijfmans rockband uit Wageningen, geformeerd rond de liefde voor 60’s/70’s rock. Het is rauw, direct, swingend, met een moderne twist. Denk aan The Doors meets The Black Keys. Hun rocksound rust op een stevige bas en drum groove, frivole orgel melodieën en zoet scheurende gitaarriffs met daarop een zangstem die aan Jim Morrison doet denken.

21.30 - 22.30 Box Of Kings
De door de voormannen Chris Hordijk en Jeroen Doppen opgerichte band Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium. Ze halen je dichtbij en blazen je omver.
De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan rauwe 70s rock met energieke bluesrock-invloeden en hier en daar psychedelische elementen. Geen samples, midi of sequencers. Alles is echt: drums, gitaar, bas en de vocalen. Echte muziek door echte muzikanten, puur en echt, zoals je dat te weinig hoort.

Box of Kings trekt de aandacht en houdt hem vast.
Enjoy, Box of Kings.


23.00 - 23.55 Hey Joe Cocker

Hey Joe Cocker brengt verschillende hits van Joe Cocker ten gehore. 
De Grease Band bestaat uit een swingende ritmesectie met drums, bas en percussie. Gitaar en keyboard zetten de juiste toon en twee backing-vocals en nog eens twee blazers zorgen voor die extra soul. Alle negen ondersteunen ze frontman Michel Peters die, met of zonder sideburns, als geen ander het P40-schuurpapier-stemgeluid van Joe Cocker weet na te bootsen.


Hieronder de line up van 2022!


Wagenings Trots!
Programma Salverdaplein Bevrijdingsdag 5 Mei 2022

13.00 – 14.00 The Wink (Rock 'N Roll Classics)

14.30 – 15.30 Ramshackle (Tribute to Melissa Etheridge)

16.00 – 17.00 Bandera Latina (Gypsy, Latin & World music)

17.30 – 18.30 Code Brood (Herman Brood Tribute)

19.00- 19.30  Big Daddy’s Breakfast Voodoo (Stonerblues)

20.00 – 21.00  Box of Kings (Rock)

21.30 -22.30 BRICKHOUSE (Tribute to Lionel Richie)

23.00 -.23.55 Chic Le Freamle (Tribute to CHIC)