Cafe Daniels
.

Agenda Café Daniels kleurt Oranje.

Ook dit jaar zijn alle EK wedstrijden van het Nederlands Elftal weer live bij ons te volgen op drie grote schermen. Bij ieder doelpunt van Oranje trakteren we op een gratis shotje en in de rust zijn er heerlijke Hollandse bitterballen.


  • Op Zondagmiddag 16 Juni trapt Oranje om 15.00 uur af tegen Polen. 
  • De tweede wedstrijd is op vrijdag 21 Juni om 21.00 uur.  Voor deze wedstrijd is er vanaf 17.00 uur een bbq om alvast in de feeststemming te komen.
  • De laatste poule wedstrijd is op dinsdag 25 Juni om 18.00. De pubquiz wordt dan eenmalig verschoven naar woensdag 26 juni.5 April 2024 The Underdogs

The Underdogs is een blues­band die net even anders tegen het stan­daard­reper­toire aankijkt. Bekende nummers in een ander jasje, maar ook onbekende nummers komen bij hen aan bod. De band bestaat uit ervaren muzi­kanten die hun sporen in de muziek ruim­schoots hebben verdiend.


Bandleden:
Jan Verkerk - Leadzang & drums
Cor van der Waal - Hammondorgel, piano
Richard Leiména - Gitaar
Bob Koenders - Bluesharp
Hans Riewald - Basgitaar30 Maart 2024 The Happy Stones

Een van Nederlands beste en leukste Rolling Stones-tribute bands.

The Happy Stones verzorgen een avondvullend programma waarin ze vele klassiekers van deze ultieme rockband ten gehore brengen.
Kom genieten van een compleet Stones concert van Satisfaction en Start me up tot en met Jumpin’Jack Flash en Angry. Maar ook de verfijnde pareltjes als Fool to Cry, Angie en Melody worden niet overgeslagen.
Zorg dat je deze niet mist…
Aanvang 21.00 uur
15 Maart 2024 Ramshackle Women in Rock Tribute

De afgelopen 10 jaar verraste de coverband Ramshackle ons bijna jaarlijks met een nieuwe tribute op Woetstok Wageningen en het bevrijdingsfestival. Van Shocking Blue tot Anouk en van Blondie tot Melissa Etheridge. 

Nu hebben ze de beste nummers uit al deze acts in twee sets gestoken voor hun Women in Rock Tribute. Dit wordt genieten van klassiekers als Venus, Nobody's Wife, Call me en Like The Way i Do. Maar ook andere klasiekers als You Oughta Know van Alanis Morissette en Proud Mary van Ike en Tina Turner paseren de revu.

23 Februari 2024 Big Daddy's Breakfast Voodoo (support Dr. Mozzie) 

StonerBlues… wat is dat eigenlijk… Geen idee, maar de jongens van Big Daddy’s Breakfast Voodoo weten er uren mee te vullen. Het is vuig, rauw, zompig en heeft een rafelige rand.
Door de uiteenlopende muzikale achtergrond van de bandleden en een hoog gehalte eigenbouw-instrumenten ontstaat een unieke sound waar wel eens invloeden van Screamin’ Jay Hawkins, Seasick Steve, Left Lane Cruiser, Stone Foxes of dergelijke willen doorsijpelen.
Natuurlijk gaan Mike (gitaar/zang), Peter (bas) en Bart (drum) de clichés niet uit de weg. Zaniken over vrouwen, peuken in je dode bier, onthullingen uit het geheime dubbelleven, kapotte motoren en kotsen tot al je ingewanden op straat liggen… daar zingen we allemaal toch graag over!

Dr. Mozzie

Een punk/garagerock duo uit Nijmegen en Ede. Met heftige basgitaar en opzwepende beat maken ze van elk optreden een feestje. Met invloeden van bands als The White Stripes, Danko Jones, Wolfmother en Death from above. Zij spelen voornamelijk eigen werk met hier en daar een cover. Niet voor tere zieltjes.


3 Februari 2024 Daniels Goes Back To The 90's

Op zaterdag 3 februari gaat Daniels weer back to the 90's!

House, Boybands, Grunge, Eurodance, Happy Hardcore, Rock en Hip Hop. 

Al die gouwe ouwe uit je jeugd en tienerjaren komen deze avond weet voorbij en natuurlijk mag je op de dansvloer ook weer schaamteloos meeblèren met al die foute hits en guilty pleasures uit die tijd.

De avond wordt aan elkaar gedraaid door Bunker Bas.
Dus trek je favoriete 90's outfit aan en tot 3 februari

19,20 en 21 Januari 2024 Bluesroute Wageningen

Vrijdag 19 Januari 2024 The Fake Brothers Blues Band

Jarenlang de afsluiter tijdens de bluesroute wageningen. Dit jaar de grote opener.

De in 1987 opgerichte Fake Brothers Blues band, geformeerd rondom de Wageningse blueszanger en “local blues legend” Jaap Meurs, maakten in de jaren 90 en begin 2000 furore in zowel het binnenlandse als het buitenlandse blues circuit.

Door diverse omstandigheden kwam echter aan deze eerste stint een eind in 2008.
In 2017 besloot Jaap Meurs dat de accu weer voldoende was opgeladen om de Fake Brothers nieuw leven in te blazen. Voormalig drummer Thomas Vermeulen werd meteen bereid gevonden, en de band werd uitgebreid met Arie Jan Folkerts op gitaar, Rene Blankestijn op mondharmonica en Dik Jansen op bas. Na het overleiden van Jaap Meurs in  2020 was de motivatie bij de overige bandleden voldoende om de band in leven te houden. Een waardig vervanger voor Jaap Meurs werd al snel gevonden en de band werd tevens uitgebreid met een uitstekende tweede gitarist, aldus resulterend in The Fake Brothers Bluesband 2.0.


De slogan “Real Deal Bluesband” blijft onverminderd van kracht bij deze energieke groep ervaren muzikanten, zeker in de frisse vernieuwde bezetting. De ritmesectie staat nog steeds als een huis. Soli van 2 gitaristen en een scheurende bluesharp zorgen voor de nodige muzikale afwisseling, met het rauwe en soulvolle stemgeluid van Michel Peters als kers op de taart. Deze door de wol geverfde bluesband staat garant voor een flink stuk “Dampende City Blues”
Zaterdag 20 januari 2024 Mad Lee

Ook geen onbekende tijdens de Bluesroute Wageningen is Madlee.

Agenda 2023De vier leden van de band hebben ieder voor zich al heel wat jaartjes bandervaring maar zijn beslist nog niet uitgeblust. Toen Mad Lee half 2018 werd opgericht is gezocht naar een formule waar ieder bandlid zijn energie en muzikale voorkeur in kwijt kan.
Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de overleden muzikale helden van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen.

Vrijdag 29 december 2023 De Grote Popquiz
Op vrijdag 29  december sluiten we het jaar traditie getrouw af met de grote Daniels popquiz.
Acht verschillende rondes met herkenbare audio fragmenten, leuke plaatjes en veel vragen over muziek van de jaren 60 tot vandaag, van dance tot rock en van hollandse smartlappen tot de grootse pophits .
De nummers 1 t/m 3 winnen een prijs en voor de allerlaatste plek is er natuurlijk nog altijd chocola.
Je kan je team (max. 5 personen) inschrijven via facebook, telefoon (0317-452444) of gewoon aan de bar.
Inschrijfgeld is €3,50- p.p15 December 2023 Code Brood & The Stones


Onder de naam Code Brood brengt Michel Peters, geflankeerd door zijn eigen Doreens Hilde en Judith, de grootste Rock’n’Roll Junkie uit de historie van de Nederlandse muziek, weer tot leven.

Daarbij ondersteund door 5 muzikanten uit de Skid Row van de Wageningse muziekscene, die zelf in hun late tienerjaren nog menigmaal op de brommer zijn geklommen om full Speed naar weer een concert van de legendarische Hot Shot Show Performer te gaan kijken. En omdat ze nog steeds geloven dat ze kunnen winnen, gaat Code Brood die onuitwisbare indrukken van toen op U – als publiek –over brengen.

Om het feest nog even compleet te maken: voor de pauze brengt de band een ode aan de grootste band uit de internationale rock-historie: de Rolling Stones. In een soepele set, die ze ook al eerder lieten zien op Woetstok en het Bevrijdingsfestival 2022, komt met name het oudere, meer rock-en-roll georiënteerde, repertoire van deze legendarische band aan bod. Waardoor u dus in een avond het beste uit de nationale, en internationale, rock-historie kunt meemaken! Dus dames: toepeer uw haar, en heren: haal uw strakke zwarte leren broek uit het vet, en op 15 december a.s, vanaf 21.00 u, keren we weer even terug naar de late jaren zeventig, en houden we van elkaar zoals we van onszelf houden… So be there! 

 


30 November 2023 Indiepub We Glow Sound Tower & Black Monsoon

Next edition of INDIEPUB! 🎸

Join us at 20:30 for these talented rock acts!
First, We Glow Sound Tower will intrigue you with their Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers and Nirvana inspired sounds. This 3-piece band will show you how rock with funk and distorted guitars should sound.
Next up, Black Monsoon will haunt you with their raw and guitar-and-drum driven sounds. Inspired by 90s grunge and alternative rock indie beats.
Don't miss this opportunity to support these wonderful acts! See you there.


08-11-2023 Chouffe Intocht.

Schrijf woensdag 8 November alvast in je agenda, want dan vind de tweede editie van de Chouffe intocht 2023 plaats.
Kaartverkoop vanaf donderdag 2 november klokslag 12.00 uur bij de Vlaamsche Reus.03-11-2023 Ferme Jongus

Na het succes van Koningsdag 2023 speelt deze heerlijke Nederpopband vrijdag 3 November in Daniels zelf. Waan je terug in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw met muziek van o.a. Doe Maar, Het Goede Doel en The Scene. Maar ook een covers van Andre Hazes en Ramses Shaffey zullen de revue passeren. Hoe dan ook een feest der herkenning en meezingen mag!


13-10-2023 Dr.BloezZ

Bluesband Dr. BloezZ begeeft zich voornamelijk op het elektrische Blues pad. Met nummers van de bekende bluescoryfeeën als Eric Clapton, James Harman, The FabulousThunderbirds, John Mayall, Willy Dixon, B.B.King, Albert King, Ronnie Earl, Harmonica Shah en Louisiana Red kun je stellen dat Bluesband Dr. BloezZ niet meer is weg te denken uit de Nederlandse Blues Scene. Bekende, attractieve Blues voor jong en oud.29-09-2023 The Complete Unknowns

We openen het live seizoen met de popronde 2023. Maar een dag later hebben we opnieuw live muziek met deze bluesband uit de U.K.

.The Complete Unknows;

Carmen Kubisa, vocals & guitar
Robert Studholme, bass guitar and vocals
Paul Hookham, drums
Richard Studholme, guitar and vocals

28-09-2023 Popronde 2023

20.15 The Mocks

Rauw, wild en strak. The Mocks, beïnvloed door garage, surf en beatmuziek heeft de jonge groep zich sinds covid een eigen repertoire opgebouwd. Met enkele singles uit en diverse plat-gespeelde zalen(NL, SP, FR & DE) zijn ze klaar om de hoogte in te stormen. Verwacht een ultra-energieke show met vlotte drums, melodische basslijnen en fuzz-doordrenkte riffs.22.45 Subterranean Street Society
a Danish-Dutch trio that plays a mix of folk, alternative and grunge. Over steel metal resonator guitars, heavily overdriven hollowbody bass guitars, vintage cassette tape noise and dark-beating drums, a road worn voice shouts out poetic tales about tragic heroes, romantic love and vagabonds.
Zondag 25 Juni Daniels Zomer BBQ

 Op vele verzoek houden we weer een Daniels zomer BBQ. Dit jaar doen we het op zondag 25 juni, dus lekker vroeg voordat iedereen op vakantie gaat (of net terug is)

 


Zaterdag 17 juni Tuesday Night Music Club

Zaterdag 24 juni brengt Tuesday Night Music Club op Woetstok Wageningen een tribute aan Sheryl Crow. Een week eerder op zaterdag 17 juni vind er een try-out van deze 9 koppige band plaats in Café Daniels. Deze set van drie kwartier begint om 20.45. 

Later op de avond wordt deze set nog een keer herhaald.


Tuesday Night Music Club zijn:

 

Niclaudi Boshoven – zang, Alex Boshoven – gitaar, Stijn Boshoven – gitaar, Paul van Koert – bas, Aniek Boshoven – achtergrondzang, Corine van den Brink-Boshoven – achtergrondzang, Frits Gieltjes – toetsen, Leon Boons – drums en Eric Meijer – percussie